Organisatieontwikkeling

Organisaties zijn continu aan verandering onderhevig en dienen zich continu te ontwikkelen. De omgeving verandert, de vraag verandert, de koers verandert, de arbeidsmarkt verandert. Naast externe factoren die van invloed zijn op de organisatie werking, zijn er soms ook interne aanleidingen om te veranderen. Organisaties moeten meegaan, moeten zich aanpassen.

Aanpassen, verbeteren, vernieuwen

Organisatieontwikkeling. Het is een proces van aanpassen, verbeteren en vernieuwen. In de ene situatie loopt de weg via het ontwikkelen van mensen. In een andere situatie begint een verandering met het ingrijpen in de organisatie. Maar effectieve organisatieontwikkeling heeft altijd betrekking op beide.

Ontwikkelingen confronteren een organisatie met vragen over de strategie, structuur, managementstijl, cultuur, aanwezige systemen, samenwerkingsverbanden en over welke talenten en competenties er nodig zijn, kortom over het heden en de toekomst.

De resultaten van organisatieontwikkeling zijn per definitie zowel zichtbaar op organisatieniveau als in ontwikkeling van degenen die erbij betrokken zijn. De aard van de opbrengst kan verschillen. We laten ons bij de ontwikkeling leiden door de visie en de strategie van de organisatie.

Oplossingen zijn bij ons maatwerk, samen komen we tot oplossingen en via de ‘helpers weg’ aanpak leveren wij een bijdrage aan een structurele versterking van uw organisatie.

Meer weten? Lees de cases of neem contact met ons op!

HR Consultancy

Het juiste talent binden en boeien vraagt om modern en professioneel HR beleid. H&S Adviesgroep adviseert organisaties omtrent HR vraagstukken op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Belonen, waarderen en managen van performance

Een goed beloningsbeleid is essentieel om medewerkers aan te trekken, een goed functiewaarderingssysteem vergroot het gevoel van rechtvaardigheid onder medewerkers en performancemanagement maakt een koppeling tussen individuele talenten en de bijdrage aan de strategische doelstellingen van de organisatie. Belangrijke fundamenten voor uw HR huis.

Is uw organisatie nog te klein voor een HR afdeling, maar heeft u wel regelmatig HR vragen en schiet uw kennis soms tekort? Of heeft u een HR afdeling die (tijdelijk) extra ondersteuning nodig heeft? Dan is externe ondersteuning wellicht een goede oplossing voor uw organisatie.

H&S Adviesgroep biedt oplossingen op het gebied van:

HR support
HR instrumenten
HR beleid
Strategieontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschap. Eén van de belangrijkste pijlers voor het succes van een organisatie. Het ontwikkelen van goed en inspirerend leiderschap heeft namelijk niet alleen impact op de prestaties van de leidinggevende zelf, maar ook op de resultaten van zijn of haar team en daarmee op de gehele organisatie.
Onbekend talent
De ontwikkeling van leiderschap zorgt er aan de ene (individuele) kant voor dat onbekend talent naar boven wordt gehaald en talent behouden blijft voor de organisatie. Met als gevolg aan de andere kant dat goed ontwikkelde leiders zorgen voor en inspirerende en goed functionerende omgeving waar mensen en het bedrijf zelf groeien.
De diensten van H&S Adviesgroep op het gebied van leiderschapsontwikkeling zijn altijd maatwerk. Alleen op die manier halen we het beste resultaat.

Bekijk ook

Nieuws
09-02-2021
In je joggingbroek en blouse in de zoommeeting, terwijl je op de achtergrond een stemmetje ...
24-07-2020
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen voor het gratis ontwikkeladvies onder de NL Leert Door subsidie, heeft de ...
14-05-2020
Een aantal weken geleden vroegen we organisaties in Noord-Holland naar de impact van Corona op ...
04-07-2019
Regio Talent, zusterorganisatie van H&S Adviesgroep, ziet het als gezamenlijke verantwoordelijkheid om talenten uit de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of instagram of verbind met Linked in.
Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.