Verandermanagement

We zeggen vaak dat verandering de enige constante is, maar toch laat een organisatie zich niet zomaar veranderen. Zeker niet als het om cultuur en organisatiegedrag gaat. Hoe komt dat? Waarom zijn cultuur en organisatiegedrag zo robuust? En wat kun je doen om de verandering op gang te helpen?

Tijdens verandermanagement bij H&S Adviesgroep staat het lastigste moment van de verandering centraal. Het moment dat verandering en werk elkaar echt gaan raken, dat het praten over de verandering voorbij is en dat de verandering echt zijn weerslag moet gaan krijgen in het werk. We verkennen samen met het team dat de verandering moet begeleiden waarom dat niet altijd makkelijk is, welke systeemmechanismen en welke psychologische mechanismen daaraan ten grondslag liggen.

Wat levert verandermanagement op?

In het verandermanagementprogramma wordt theorie gecombineerd met ervaringsgericht leren middels het spelen van een interactieve management verandergame. Tijdens het spelen van deze Serious Game krijg je onderweg verschillende inzichten:

  • Effectiviteit van verschillende leiderschapsstijlen;
  • Diverse (verander)theorieën (Maurer, Kotter, Blanchard);
  • Versterking van de onderlinge samenwerking tussen (MT-)leden.

Monique Dijkhuizen

Meer info over verandermanagement?

Neem contact op met Monique