Bij Pallas een optimale samenwerking creëren met Profile Dynamics

De projectorganisatie Pallas in Alkmaar groeit. In 8 jaar tijd zijn zij van 8 medewerkers naar ruim 50 medewerkers gegaan. Werken aan communicatie, werkplezier én cultuur is in deze fase erg belangrijk. Pallas heeft met het FIT-programma van Huis van het Werk met ons een Profile Dynamics workshop gedaan om de samenwerking te optimaliseren.

Kleurenanalyse en training

Elke kleur binnen Profile Dynamics staat voor een bepaalde voorkeur of drijfveer. Om te ontdekken hoe teams zijn samengesteld hebben we elke medewerker een vragenlijst laten invullen. Dit geeft ons inzicht in de teamprofielen en de sterke en minder sterke kanten van teams.
Om te ontdekken hoe je de uitkomst toepast in de praktijk, hebben we een op maatgemaakte training voorbereid, binnen Pallas genaamd ‘Strong together teamtraining’. Tijdens deze training heeft iedereen kunnen ervaren hoe je omgaat met bepaalde situaties of een andere persoonlijkheid.

Volgens Marloes Borchert, Senior HR Adviseur bij Pallas merkte ze al snel verbetering in de samenwerking:

“Op de korte termijn zien we al een positief effect van het programma op de onderlinge communicatie, werkplezier, cultuur en gedrag. Met deze tool kun je op een grappige manier een lastig gesprek op gang brengen en bijvoorbeeld over gedrag of gevoelens praten. Met ‘doe niet zo rood’ of ‘je bent wel erg geel vandaag’ kan je het ijs breken. Een bijzonder handvat dus om de communicatie en daarmee de prestaties op teamniveau en van PALLAS als geheel te verbeteren.”

Marloes Borchert, Senior HR Adviseur

Profile Dynamics, voor nu en in de toekomst

Profile Dynamics is bij Pallas een onderdeel geworden van het cultuurprogramma. Nu helpt het bij het verbeteren van de samenwerking, maar bij het werven van mensen nemen zij de kleurenanalyse ook mee in het proces: “Zo krijgt iedere medewerker een individueel kleurenprofiel dat ons tijdens de werving een mooi inzicht geeft in zijn of haar persoonlijke drijfveren. Ook zien we zo of deze ‘kleuren’ een aanvulling zijn binnen het team waarin de medewerker komt te werken.” Volgens de Senior HR Adviseur.

ontdek je waarden en drijfveren met Profile Dynamics

In 2030, als de reactor klaar is, moet er ruim 400 man klaar staan om deze te runnen. Ook bij deze grote wervingsklus zal Profile Dynamics ingezet worden om een onderbouwde keuze te kunnen maken.