Profile Dynamics

Dankzij onze eenvoudige online Profile Dynamics vragenlijst krijg je inzicht in iemands voorkeuren en drijfveren. Waar wordt iemand door gedreven en gemotiveerd? Welk gedrag uit de omgeving roept weerstand op?

Daarnaast legt het bloot waar de energiegevers en energielekkers zich in de omgeving bevinden en daarmee in welke omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Naast het inzichtelijk maken van de voorkeuren van de individuele teamleden, kan ook een teamanalyse worden gemaakt van de kracht en valkuilen van teams en organisaties.

H&S Adviesgroep zet Profile Dynamics regelmatig in voor:

  • Het verbeteren van de samenwerking tussen collega’s of binnen teams;
  • De persoonlijke ontwikkeling van medewerkers;
  • Het verkrijgen van inzicht in een evenwichtige samenstelling van team of afdeling;
  • Vraagstukken binnen loopbaancoaching, verminderde motivatie of functie inrichting;
  • Hulp bij selectie van personeel.

Wanneer Profile Dynamics

Waar methodes als DISC en Insights zich meer richten op ‘wat’ (gedrag), richt Profile Dynamics zich meer op het ‘hoe’ (drijfveren en motieven). Hierdoor kunnen we een stap dieper gaan.

De drijfveren sturen gedachten, welke weer leiden tot gedrag. Door meer bewust te zijn van onze eigen drijfveren en het herkennen en leren begrijpen van de drijfveren bij anderen, zorg je voor meer begrip en een betere samenwerking binnen je team en organisatie.

talentscan bespreken

Profile Dynamics kleuren

Een Profile Dynamics analyse is gebaseerd op een wetenschappelijk ontwikkelingsmodel van de Amerikaanse psycholoog Clare Graves. Binnen dit model worden 7 waardenstelsels gedefinieerd die inzichtelijk maken hoe persoonlijkheid, drijfveren, overtuigingen en denkwijzen effect hebben op het denken en handelen van personen.
Deze zeven waardenstelsels worden weergegeven in een kleur. Deze Profile Dynamics kleuren geven inzicht in iemands voorkeuren en drijfveren. Hierdoor kunnen we ontdekken wat dit individueel met iemand doet en binnen een groep.

De drijfveren ontwikkelen zich in een spiraal, waarbij steeds een wisseling plaats vind tussen omgevings- en individueel gerichte drijfveren.

Bijvoorbeeld binnen een paarse groep voelt iemand zich veilig en onderdeel van het geheel, maar als individu onzichtbaar. Door die onzichtbaarheid heeft zich de rode drijfveer ontwikkeld. Hierdoor richt het individu zich meer op onderscheiden en respect verdienen met macht en kracht. Deze ontwikkeling kan weer leiden tot chaos en willekeur binnen een team. Waaruit de blauwe drijfveer gericht op orde en structuur is ontstaan.


Op deze manier ontwikkelen de drijfveren zich verder. Door deze spiraalsgewijze ontwikkeling worden de eerdere drijfveren wel begrepen door de latere, maar niet andersom.

De zeven waardensystemen

Profile Dynamics test kosteloos

Ons zusterbedrijf Regio Talent is hét werving en selectie bureau in Noord-Holland Noord. Ben jij op zoek naar een nieuwe medewerker met een afgeronde HBO of WO opleiding? Regio Talent bemiddelt voor directie of management functies, staf functies (HR, inkoop, finance, marketing) en senior functies in techniek en operations.

De senior consultants van Regio Talent doen er alles aan om de juiste kandidaat te vinden voor jouw openstaande vacature. Is de match gevonden en nemen jullie een nieuwe medewerker via Regio Talent aan? Dan krijgen jullie van H&S Adviesgroep de kans om elkaar beter te leren kennen met een gratis Profile Dynamics ter waarde van € 600,-

De nieuwe medewerker en zijn of haar Manager vullen een online Profile Dynamics vragenlijst in waardoor wij, door middel van een persoonlijke terugkoppeling, aan hen inzichtelijk kunnen maken wat hun voorkeuren en drijfveren zijn. Tegelijkertijd krijg je inzicht in wat bij iemand weerstand oproept in de samenwerking met anderen. Door dit van elkaar te weten krijg je meer begrip voor elkaar en kun je hier rekening mee houden in het contact.

Werving en selectie met Regio Talent

Wil jij hier gebruik van maken? Vind jouw nieuwe medewerker via Regio Talent.

Monique Dijkhuizen

Wil jij aan de slag met Profile Dynamics?

Neem contact op met Monique