Loopbaancoaching

Zit ik nog wel op mijn plek? Wat zijn mijn kwaliteiten en in welke rol kan ik deze het beste benutten? Welke opleiding vergroot mijn carrièrekansen op de lange termijn? Hoe bevorder ik mijn werkplezier?

Het zijn zo maar wat vragen waarmee medewerkers in een organisatie kunnen worstelen. Met onze loopbaancoaching ondersteunen wij medewerkers bij het vinden van antwoorden op deze loopbaanvragen en versterken wij hun inzetbaarheid, nu en in de toekomst. We maken medewerkers bewuster van hun talenten en motivatiefactoren, zodat ze deze optimaal kunnen inzetten. Ook zorgen wij ervoor dat ze meer inzicht krijgen in passende loopbaanpaden (intern en/of extern).

Loopbaanontwikkeling

Tegenwoordig vinden veel werknemers het fijn om op een gestructureerde en planmatige manier hun loopbaan vorm te geven. ‘Een leven lang leren’, dat is wat veel medewerkers graag willen. Ze willen blijven groeien en carrière maken, maar weten niet precies hoe ze dit kunnen aanpakken. Loopbaancoaching van H&S Adviesgroep ondersteunt dit proces.

Onze coaches maken mensen bewuster van hun kwaliteiten en drijfveren en kijken samen met de medewerker naar de ambities en de mogelijkheden. Er wordt gekeken of er binnen de huidige werksituatie mogelijkheden liggen om de ambities te realiseren. Is dit niet het geval, dan zal er gekeken worden naar een andere functie intern of extern.

Het doel is om de medewerker op het juiste carrièrespoor te krijgen door middel van coachingsessies, opdrachten en eventueel een ontwikkelassessment.

Coach Monique

Loopbaancoaching is dus erg waardevol voor de medewerker. Maar ook de werkgever zal de positieve effecten van de loopbaanbegeleiding merken. Doordat de werknemer zich na het loopbaantraject bewust is van talenten en drijfveren, kunnen deze beter ingezet worden en verloopt de communicatie tussen de leidinggevende en werknemer vaak soepeler. Daarnaast wordt duidelijk wat de werknemer nodig heeft om met meer plezier en betrokkenheid zijn of haar loopbaan te vervolgen. En dit zorgt natuurlijk voor een betere performance en minder verzuim.

Loopbaanbegeleidingstraject

Elk persoon is anders en dus is ook het loopbaanbegeleidingstraject voor elke medewerker verschillend. Afhankelijk van de vraag en de stappen die nog genomen moeten worden, wordt gekozen voor een traject met meer of minder sessies. Voor advies over het aantal sessies kun je contact met ons opnemen.

Bij H&S Adviesgroep vinden wij het belangrijk dat begeleiding aansluit op de specifieke behoeften van de medewerker en dat een medewerker de regie zelf in handen heeft. Wij hanteren dan ook een op de persoon afgestemde aanpak en bieden maatwerk. Persoonlijke aandacht, betrokkenheid, transparantie en resultaatgerichtheid staan centraal in onze aanpak.

Onze loopbaancoaching modules

1

Ken je talenten

We starten met het in kaart brengen van jouw persoonlijkheid, jouw talenten en (onontdekt) potentieel. Wat kenmerkt jou als persoon? Waar ben je goed in? Wat zijn jouw kwaliteiten en valkuilen?

Outplacement ken je talenten
2

Ontdek je waarden en drijfveren

Naast inzicht in wie je bent en waar je goed in bent, is ook kennis van jouw waarden en drijfveren cruciaal. Waar kom jij je bed voor uit? Wat zijn voor jou belangrijke (werk-)waarden? En in wat voor soort omgeving kom je tot je recht?

ontdek je waarden en drijfveren met Profile Dynamics
3

Vertaalslag naar werk en een passende rol

Met de opgedane inzichten maken we samen de vertaalslag naar passende (interne of externe) loopbaanrichtingen. Nu heb je een concreet overzicht van wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en wat je zoekt.

vertaalslag van werk naar passende rol
4

Verkenning van gewenste loopbaanpaden

Op basis van het aangescherpte profiel stimuleren we je en geven we handvatten om nieuwe loopbaanrichtingen te verkennen. Hierbij kan je tevens gebruikmaken van ons regionale netwerk.

van loopbaan naar droombaan
5

Personal branding

Wat straal je (online) uit? Wat is jouw unieke toegevoegde waarde en weet je deze toegevoegde waarde goed over te brengen? Tijdens deze fase werken we aan jouw LinkedIn-profiel en je (online) CV.

Personal Branding
6

Benadering arbeidsmarkt

Tijd om de arbeidsmarkt te benaderen! Denk hierbij aan netwerken en solliciteren. Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief? Hoe geef je vorm aan jouw persoonlijke pitch? En hoe laat je jezelf van je beste kant zien tijdens een sollicitatiegesprek?

Benadering arbeidsmarkt

Nieuw loopbaanpad

Heeft de medewerker de wens om een functie buiten de organisatie te zoeken? H&S Adviesgroep heeft als HR dienstverlener binnen Noord-Holland Noord veel kennis van de arbeidsmarkt in deze regio. Tevens kunnen wij de kansen van de medewerker op de arbeidsmarkt vergroten door het netwerk van onze zusterorganisatie Regio Talent hiervoor in te zetten.

Regio Talent is hét werving en selectiebureau in Noord-Holland Noord. Past de medewerker binnen het profiel van Regio Talent, dan kunnen wij de expertise van onze recruitment collega’s benutten om de medewerker te ondersteunen in de zoektocht naar een passende baan.

Meer info over loopbaancoaching?

Neem contact op met Monique