Overdie Staal future proof maken met leiderschapsontwikkeling

Overdie is de afgelopen jaren flink gegroeid en heeft daardoor behoefte gekregen aan een procesmatige en resultaatgerichte manier van werken. Daarnaast is er ook behoefte aan een leercultuur waarin medewerkers worden gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen. Leidinggevenden spelen hierin een grote rol. Om de leidinggevenden in staat te stellen in de organisatieverandering mee te gaan, zullen zij hun competenties verder moeten ontwikkelen.


Brigitte Duif, HR Manager bij Overdie, is blij dat zij op deze manier kunnen werken aan verdere ontwikkeling:

“Via het FIT-programma konden we samen met H&S Adviesgroep een leiderschapsprogramma ontwikkelen voor het MT en de managementlaag direct daaronder. Voor ons dé manier om het taakgericht en ontwikkelgericht leiderschap in balans te brengen. Het programma helpt leidinggevenden om de sterke punten en verbeterpunten van hun medewerkers beter te herkennen. Daarnaast leren ze om hun mensen beter te coachen in hun verdere ontwikkeling.”

Brigitte Duif, HR Manger Overdie

Leidinggevenden leren kennen met leiderschapsassessments

Om te achterhalen hoe de leidinggevenden nu ‘in de wedstrijd staan’, hebben we vragenlijsten over persoonlijkheid en leiderschapsrollen ingezet. De uitslagen van deze vragenlijsten zijn uitgebreid besproken met onze consultant Sara. We hebben de sterke en zwakke punten benoemd en hebben deze kunnen bijschaven tijdens een rollenspel.

“Vorig jaar volgde ik het leiderschapsprogramma via H&S Adviesgroep. Goed om jezelf weer eens in kaart te brengen en nieuwe inzichten te krijgen in de toekomstige ontwikkelingen. Ook de commerciële binnendienst verandert en daar moet het team in mee. Mooi dat het bedrijf ons deze kans biedt om daar samen mee aan de slag te gaan.”

Joey van der Sleen, Teamleider Binnendienst.

Verder ontwikkelen met trainingen

Op basis van de resultaten uit de assessments, hebben wij een op maat gemaakt leiderschapsprogramma samengesteld. Tijdens de trainingen lag de focus vooral op situationeel leidinggeven en omgaan met weerstand. We hebben hierbij onder andere de managementgame Serious Gaming en professionele trainingsacteurs ingezet.