Outplacement

Sta je aan de vooravond van een reorganisatie en moet je werknemers ontslaan of wil je (om welke reden dan ook) de samenwerking met een werknemer beëindigen?

Het is belangrijk dat je zorgvuldig handelt in deze situaties en de werknemer op een goede manier ondersteunt bij het vinden van een nieuwe baan. H&S Adviesgroep kan bij outplacement zowel de werknemer als de werkgever de helpende hand bieden.

  • De werknemer krijgt van één van onze loopbaanconsultants persoonlijke begeleiding bij het verwerken, het heroriënteren en het verbreden van de arbeidsmarktkennis. Hierdoor wordt het vinden van werk, in de vorm van een nieuwe baan of het starten van een eigen onderneming, sneller bereikt.
  • De werkgever geeft met het aanbieden van outplacement invulling aan zijn verantwoordelijkheid tot goed werkgeverschap. Wij helpen de werkgever bij het netjes afronden van het dienstverband en dragen eraan bij dat beide partijen met een zo goed mogelijk gevoel uit elkaar gaan.

Wat is een outplacementtraject?

Na ontslag volgt vaak een onzekere periode voor de werknemer die het betreft. Veel werkgevers bieden hun werknemers dan ook een outplacementtraject aan, ook wel bekend als begeleiding van werk naar werk.

De medewerker krijgt een vaste loopbaancoach en wordt van begin tot eind intensief begeleid. Onze coaches helpen bij het verwerken van het afscheid en om het vinden van een nieuwe baan of ander werk te vergemakkelijken.
Elke medewerker gaat anders om met ontslag of het beëindigen van de samenwerking (als gevolg van bijvoorbeeld een vaststellingsovereenkomst). Juist omdat ieder mens anders is, vinden wij het belangrijk om elk outplacementtraject persoonsgericht aan te pakken.

Onze outplacement modules

1

Rouwverwerking na ontslag

Een ontslag kan, zeker als je dit als medewerker niet zag aankomen, nogal wat spanning en emoties oproepen. Om te voorkomen dat dit een belemmering vormt in het traject besteden we aandacht aan rouwverwerking.

Outplacement rouwverwerking
2

Ken je talenten

We gaan samen in kaart brengen wat jouw persoonlijkheid, jouw talenten en (onontdekt) potentieel is. Wat kenmerkt jou als persoon? Waar ben je goed in? Wat zijn jouw kwaliteiten en valkuilen?

Outplacement ken je talenten
3

Ontdek je waarden en drijfveren

Naast inzicht in wie je bent en waar je goed in bent, is ook kennis van jouw waarden en drijfveren cruciaal. Waar kom jij je bed voor uit? Wat zijn voor jou belangrijke (werk-)waarden? En in wat voor soort omgeving kom je tot je recht?

ontdek je waarden en drijfveren met Profile Dynamics
4

Vertaalslag naar werk en een passende rol

Met de opgedane inzichten maken we samen de vertaalslag naar passende (interne of externe) loopbaanrichtingen. Nu heb je een concreet overzicht van wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en wat je zoekt.

vertaalslag van werk naar passende rol
5

Verkenning van gewenste loopbaanpaden

Op basis van het aangescherpte profiel stimuleren we je en geven we handvatten om nieuwe loopbaanrichtingen te verkennen. Hierbij kan je tevens gebruikmaken van ons regionale netwerk.

van loopbaan naar droombaan
6

Personal Branding

Wat straal je (online) uit? Wat is jouw unieke toegevoegde waarde en weet je deze toegevoegde waarde goed over te brengen? Tijdens deze fase werken we aan jouw LinkedIn-profiel en je (online) CV.

Personal Branding
7

Benadering arbeidsmarkt

Tijd om de arbeidsmarkt te benaderen! Denk hierbij aan netwerken en solliciteren. Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief? Hoe geef je vorm aan jouw persoonlijke pitch? En hoe laat je jezelf van je beste kant zien tijdens een sollicitatiegesprek?

Benadering arbeidsmarkt

Op zoek naar een nieuwe uitdaging

Na tijd te hebben besteed aan het verwerken van de situatie, onderzoeken we samen met de medewerker diens kwaliteiten, waarden en drijfveren. We verkennen ook in welke omgeving en in welke rol de medewerker goed tot zijn recht zal komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende testen en vragenlijsten. Vervolgens helpen onze loopbaanprofessionals bij het gericht zoeken en vinden van een passende nieuwe baan. Omdat wij geworteld zijn in Noord-Holland Noord hebben we veel kennis van de regionale arbeidsmarkt. Wij hebben dan ook de beste tips en adviezen om zo snel mogelijk te starten in een nieuwe baan.

Solliciteren na een lange tijd

Solliciteren na een lange tijd is vaak een drempel. Het kan dan lastig zijn om je toegevoegde waarde over de bühne te brengen en en gebruik te maken van je netwerk.

Tijdens het outplacementtraject geven onze loopbaanprofessionals dan ook handvatten aan de medewerker om zich goed te kunnen profileren, een goede sollicitatiebrief te schrijven en zicht- en vindbaarheid te versterken. Wij bieden natuurlijk veel ondersteuning, maar tijdens dit traject zijn we er wel op gericht om de zelfredzaamheid en het eigenaarschap van de medewerker te versterken.

Werving en selectiebureau Regio Talent

Aangezien onze zusterorganisatie Regio Talent organisaties in Noord-Holland Noord helpt bij het vinden van de juiste kandidaten voor openstaande vacatures kunnen we de kansen van de outplacement kandidaat hiermee vergroten. Ontdekken we dat de medewerker past binnen een kandidatenprofiel van Regio Talent, dan zullen we natuurlijk ook onze ervaren recruitment consultants inzetten om mee te zoeken naar de juiste baan voor onze outplacementkandidaten.

Meer info over outplacement?

Neem contact op met Monique