Beloningsonderzoek

Betalen we genoeg? Hoe betalen we ten opzichte van andere organisaties? Hoe zorgen we voor passende arbeidsvoorwaarden die aansluiten bij de gewenste beloningsstructuur?
Er zijn verschillende aanleidingen voor het uitvoeren van een beloningsonderzoek. Vergelijk de arbeidsvoorwaarden van één of meerdere functies binnen jouw organisatie met andere organisaties. Wil je een beloningsstructuur inrichten naar aanleiding van dit onderzoek? Ook daar kunnen we je bij helpen.

Aantrekkelijk werkgeverschap

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat de vraag naar salarisbenchmarking enorm groeit. De arbeidsvoorwaarden zijn zeker niet de enige factor die een bijdrage leveren aan aantrekkelijk werkgeverschap, maar wel een belangrijke. Dit wil zeggen dat als het niet goed geregeld is, medewerkers minder hard zullen werken en eerder vertrekken.

Als de arbeidsmarkt onder druk staat, is het van belang dat je als organisatie aantrekkelijk genoeg bent om gekwalificeerde medewerkers aan te trekken en te kunnen behouden. Beloningsonderzoek biedt je inzicht in de spanning op de arbeidsmarkt en geeft een -door onderzoek onderbouwd- salarisadvies.

Salarisbenchmark

Het vergelijkend onderzoek, ook wel benchmarking, is de basis voor een concurrerend beloningsbeleid. We geven met behulp van benchmarking inzicht in marktconformiteit van salaris of andere arbeidsvoorwaarden. De uitkomsten van het salarisonderzoek geven handvatten in beloningsvraagstukken en zorgen ervoor dat je sterk staat in salarisbesprekingen.

Om de benchmark te kunnen vergelijken maken we een vergelijking met de beloningsgegevens van overeenkomstige organisaties uit Noord-Holland Noord. Dit kan bijvoorbeeld op bedrijfsgrootte zijn, maar ook op sectorniveau. We gebruiken verscheidene data om het advies te onderbouwen.

Regionaal beloningsonderzoek

Al meer dan 15 jaar organiseren wij het Regionaal Beloningsonderzoek voor de regio Noord-Holland Noord. Met deelname van tientallen organisaties verzamelen we op functieniveau duizenden salarisgegevens. Deelname is kosteloos en geeft zicht op de beloning van andere regionale organisaties. Na deelname ontvang je een uitgebreide rapportage met persoonlijke benchmark waarin het beloningsbeleid van de organisatie wordt vergeleken met dat van andere organisaties.

Deelnemen aan het onderzoek van dit jaar? Neem contact op met Sara Oud.

Advies op maat

Wij verzamelen veel salarisgegevens en kennen de trends op het vlak van beloning. Niet enkel bij het opleveren van de onderzoeksresultaten kunnen wij je helpen, maar ook met het implementeren hiervan. Het inrichten van het arbeidsvoorwaardenpakket, het neerzetten van stevig beloningsbeleid of het screenen van arbeidsvoorwaardenregelingen of personeelshandboeken.

Jeroen Veerman, Directeur

Meer info over beloningsonderzoek?

Neem contact op met Jeroen