Interim management

Om adequaat te kunnen anticiperen op de dynamiek van ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie is het soms nodig om een externe deskundige in huis te halen. Bijvoorbeeld wanneer er veranderingsprocessen moeten worden aangestuurd of wanneer er tijdelijk een manager uitvalt. In dergelijke gevallen biedt een interim oplossing van H&S Adviesgroep uitkomst.

Interim professionals

We beschikken over een uitgebreid netwerk van ervaren interim professionals die op zeer korte termijn tijdelijk kunnen worden ingezet. U kunt hierbij denken aan een procedure met doorlooptijd van één tot twee weken, met de kwaliteit die u van ons gewend bent.
Voordat wij een interim manager werven en selecteren, analyseren wij eerst de opdracht en de doelstellingen. Aan de hand daarvan stellen wij een shortlist van specialisten uit ons netwerk voor. Met al onze interim professionals onderhouden wij regelmatig contact gedurende de opdracht. Vier tot vijf weken na aanvang van de opdracht, voeren wij het zogenaamde 'clear case' gesprek. Gedurende de opdracht herhalen we een dergelijk gesprek. Aan het einde van de periode sluiten we de opdracht af met een eindevaluatie waarbij speciale aandacht uitgaat naar borging van de werkzaamheden.

Meer weten over wat we kunnen betekenen bij het inzetten van een interim professional? Vraag het ons. H&S Adviesgroep heeft alle kennis en kunde. En bovendien veel ervaring. 

In onze dienstverlening onderscheiden wij twee soorten diensten. De interim manager pur sang met de nadruk op management, de interim professional met een specifiek specialisme.

Meer weten over wat we kunnen betekenen bij het inzetten van een interim professional? Vraag het ons. H&S Adviesgroep heeft alle kennis en kunde. En bovendien veel ervaring.

De Interim Managers van H&S Adviesgroep

Van onze interim managers wordt verwacht dat zij meer doen dan alleen hun taken binnen de functie naar behoren uitvoeren. Hun meerwaarde bestaat uit het feit dat zij binnen de organisatie naar een afgesproken doel toewerken. Dit doel stellen wij vooraf vast, op basis daarvan formuleren we de eisen die we aan de kandidaat stellen. Te denken valt aan :

Verandermanagement:

 • Begeleiden van een reorganisatie of fusie.
 • Rigoureuze veranderingen doorvoeren om een faillissement te voorkomen.

Crisismanagement:

 • Het wegvallen van een klant met een groot omzetaandeel.
 • Het uitvallen van een directeur binnen een familiebedrijf.

Programma- / projectmanagement:

 • Vertalen van strategiewijziging naar een nieuwe manier van werken.

Vervanging / overbruggingsmanagement:

 • In afwachting van een vaste medewerker, die nog niet kan starten dan wel die nog niet gevonden kan worden. Wij kunnen een tijdelijke oplossing verzorgen en ondertussen naar een vaste invulling zoeken.
 • Bij tijdelijke afwezigheid van een medewerker door ziekte of zwangerschap.
 • Tot afronding van fusie waarbij de afdeling wordt samengevoegd.

De Interim Professionals van H&S Adviesgroep

Soms is er behoefte aan een specialist en niet zozeer iemand die leidinggevende taken moet te vervullen. Afhankelijk van het gevraagde specialisme kunnen wij ons netwerk van interim professionals en intermediairs aanspreken. Hierbij werken wij bij voorkeur met interim professionals die wij al kennen vanuit eerdere opdrachten.

Interim professionals worden veelal ingezet bij vervangingsvragen (zwangerschap, ziekte, overbrugging naar nieuwe medewerker) of bij situaties waarin er tijdelijk capaciteit tekort is.
Te denken valt aan :

 • HR adviseur
 • HR manager
 • Projectleider
 • Controller
 • IT specialist
 • Engineer
 • Communicatie Adviseur

Grip op Interim

Wij zijn bezig met het ontwikkelen van het platform 'Grip op Interim'. Hierover volgt later meer nieuws.

Nieuws
30-03-2020
  Aarzeling om iemand 'op afstand' aan te nemen? Nu we bijna allemaal thuiswerken of ...
06-03-2020
Het omdraaien van de dagelijkse files op de A9 en A7 is onze 'Big Hairy ...
11-09-2019
Connection Systems is een sterk groeiende en hightech, innovatieve organisatie en richt zich o.a. op ...
04-07-2019
Regio Talent, zusterorganisatie van H&S Adviesgroep, ziet het als gezamenlijke verantwoordelijkheid om talenten uit de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of verbind met Linked in.
Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.