Vitaliteit

80% van de mensen denkt bij vitaliteit aan gezond eten en bewegen. Vitaliteit gaat echter veel verder dan een gezonde leefstijl en ontspanning. Vitaliteit betekent letterlijk de energie om te leven ofwel levenskracht. Daarmee raakt het alle facetten in het leven, zoals zelfbewustzijn, fysiek bewustzijn, mentaal bewustzijn, psychologisch bewustzijn en spiritueel bewustzijn (talenten en zingeving).

Als je binnen organisaties kijkt naar vitaliteit dan wordt er vaak verwezen naar de welbekende fruitschaal als oplossing. Prachtige start, echter er zijn nog veel meer knoppen om aan te draaien. Als je weet aan welke knop je kunt draaien, wordt het behalen van vitaliteit een stuk makkelijker en aantrekkelijker.

Om als organisatie wendbaar te zijn en om in te kunnen spelen op de veranderingen in de markt, is het van belang dat medewerkers duurzaam vitaal blijven. Vitale medewerkers leveren met plezier een blijvende bijdrage aan de strategische ambities van een organisatie.

Op dit moment kampt één op de zes mensen binnen de beroepsbevolking met burn-out klachten (Bron: CBS en TNO), wat neer komt op 15% van de werkend Nederland. Bij jongeren ligt dit percentage zelfs nog hoger. Ik ben van mening dat we hier als leidinggevende, als organisatie en zelfs als maatschappij iets aan moeten doen. Met de snel veranderende arbeidsmarkt is vitaliteit, aanpassingsvermogen en duurzame inzetbaarheid van medewerkers een steeds belangrijker thema op de strategische agenda. De verschillende generaties op de werkvloer vragen om een andere benadering, op maat gemaakt en met de juiste nuance en aandacht.

De grootste uitdaging is het om de individuele drijfveren zoals bezieling, passie, creativiteit en plezier richting te laten geven aan het gedrag in organisaties.

Mijn naam is Lianne Sol, moeder van twee zoons en samenwonend met Chris in het prachtige Noord-Hollandse dorp Heiloo. Sinds deze zomer ben ik verbonden aan H&S Adviesgroep en kan ik mijn expertise op het gebied van Vitaliteit inzetten in de regio waar ik zelf woon. Mijn interesse voor vitaliteit is gegroeid in de periode dat ik moeder werd van onze eerste zoon en hard werken en oude patronen niet meer hielpen en ik iets anders te doen had. Naast een basis van beweging en voeding, had ik keuzes te maken die aansloten bij mijn talenten. Op het moment dat ik die kon maken, kwam er weer nieuwe energie. Toen ik aan mijn opleiding tot Vitaloog begon had ik niet kunnen bedenken dat het zo’n actueel thema zou worden. Als Vitaloog, Coach en Trainer wil een persoonlijke bijdrage leveren aan het bewustwordingsproces van het belang van vitaliteit in organisaties. Dit doe ik door het overdragen van kennis, geven van inzicht en het helpen van medewerkers naar meer vitaliteit op de het werk en in hun leven. Verandering begint bij jezelf!

Meer weten?

Neem contact met ons op!
Nieuws
09-02-2021
In je joggingbroek en blouse in de zoommeeting, terwijl je op de achtergrond een stemmetje ...
24-07-2020
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen voor het gratis ontwikkeladvies onder de NL Leert Door subsidie, heeft de ...
14-05-2020
Een aantal weken geleden vroegen we organisaties in Noord-Holland naar de impact van Corona op ...
11-09-2019
Connection Systems is een sterk groeiende en hightech, innovatieve organisatie en richt zich o.a. op ...
04-07-2019
Regio Talent, zusterorganisatie van H&S Adviesgroep, ziet het als gezamenlijke verantwoordelijkheid om talenten uit de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of instagram of verbind met Linked in.
Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.