Training en teamontwikkeling

Ieder team is anders, uniek. Ieder team bestaat uit een groep individuen met elk een specifieke taak en een specifieke relatie tot dat team. Ook het team zelf heeft op zijn beurt weer een specifieke taak en een specifieke relatie tot de rest van de organisatie en tot het werkveld daaromheen.

Het unieke karakter van teams maakt dat zij opereren in een eigen omgeving, wat een belangrijk uitgangspunt is voor teamontwikkeling. H&S Adviesgroep gelooft niet in één aanpak om tot maximaal teamrendement te komen. Teamontwikkeling is maatwerk en moet zorgvuldig gebeuren.

Soorten teamontwikkeling

Met advies, trainingen en eventueel testinstrumenten helpen wij teams om talenten van individuele teamspelers optimaal tot hun recht te laten komen en te benutten binnen de groep. We helpen deelnemers inzicht te krijgen in hun gedrag en de invloed ervan op de prestaties van de groep.

We onderscheiden drie soorten van teamontwikkeling:

 • team & effectiviteit
  Teamleden zijn zich gedeeltelijk bewust, maar voor een aanzienlijk deel ook onbewust van hun gedrag. Daarnaast zijn zij zich niet altijd bewust van de gevolgen van hun gedrag op de omgeving.

  Teameffectiviteit verbeteren we door te werken aan het vergroten van bewustzijn en door in te zoomen op oorzaken én gevolgen van gedrag. Hierbij is het eigen gedrag het belangrijkste instrument. Vertoon zelf effectief gedrag om te komen tot effectief teamgedrag. Dat is de boodschap.

Meer weten?

 • team & communicatie
  Bij het optimaliseren van de communicatie is vertrouwen het sleutelwoord. Dit geldt zowel binnen een team als tussen teams en organisatie. Open communicatie draagt bij aan een positief werkklimaat, een goede werksfeer en zelfvertrouwen van de afzonderlijke teamleden. Het bevordert de teamprestaties, de bedrijfsresultaten en voorkomt uitval en verzuim.

Hoe open en effectief is de communicatie binnen het team? En binnen de organisatie? Welke individuele communicatiestijlen komen er voor binnen het team? Hoe gaan we om met de communicatiedynamieken binnen het team? Met deze informatie gaan we aan de slag.

Meer weten?

 • team & veranderingen
  Steeds meer en vaker hebben organisaties en dus teams te maken met (complexe) veranderingen. Een team moet alert genoeg zijn om veranderingen te signaleren én flexibel genoeg zijn om er op te anticiperen. Inzicht krijgen in verandermanagement, daar gaat het om.

Meer weten?

Instrumenten teamontwikkeling

Wilt u weten welke teamontwikkeling instrumenten wij gebruiken, lees hier meer.  

Nieuws
09-02-2021
In je joggingbroek en blouse in de zoommeeting, terwijl je op de achtergrond een stemmetje ...
24-07-2020
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen voor het gratis ontwikkeladvies onder de NL Leert Door subsidie, heeft de ...
14-05-2020
Een aantal weken geleden vroegen we organisaties in Noord-Holland naar de impact van Corona op ...
Bekijk overige nieuws berichten
Nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of instagram of verbind met Linked in.
Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.