Medewerkersonderzoek

H&S Adviesgroep versterkt, verbindt en inspireert talentenvolle mensen en bedrijven. Een belangrijk HR instrument om organisaties te versterken, is het uitvoeren van een medewerkersonderzoek.

Waarom medewerkersonderzoek?

Medewerkers zijn de motor van de organisatie. Medewerkersonderzoek biedt de mogelijkheid om zicht te krijgen op thema’s als tevredenheid, betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers. Het is een middel om medewerkers te betrekken bij bedrijfsvoering. Uit onderzoek komt naar voren dat bevlogen medewerkers productiever zijn voor de organisatie, zorgen voor een lager verloop en minder ziekteverzuim veroorzaken.

Het is natuurlijk niet volledig in geld uit te drukken, maar het levert nog veel meer op. Denk aan de kwaliteit van het werk, werkplezier en klanttevredenheid. Daarnaast voelen medewerkers zich serieus genomen, omdat zij zich kunnen uitspreken.

Medewerkersonderzoek is maatwerk

Medewerkersonderzoek is maatwerk: jouw organisatie, doelen en thema’s staan centraal. Wij adviseren en stemmen samen af over de inhoud, de vorm en doelgroep. Beginnen met een 0-meting om op organisatiebreed niveau de ervaring op te halen? Dit kun je goed opvolgen met pulse-metingen naar specifieke onderwerpen waar extra aandacht voor nodig blijkt. Of er is wellicht een specifiek thema waar je naar wilt vragen? Neem de actuele ontwikkelingen mee en krijg feedback van medewerkers over hun ervaring. We kijken naar het communicatieplan, rollen het onderzoek uit en houden nauw contact om de voortgang te monitoren.

Resultaat

De resultaten worden opgeleverd in een overzichtelijke rapportage die inzicht geeft in de kwaliteiten en aandachtspunten voor de organisatie. Deze inzichten geven de mogelijkheid om gericht en onderbouwd aan de slag te gaan én hiermee de betrokkenheid van de medewerkers en de effectiviteit van de organisatie te vergroten. De rapportage is de start en geeft een mooi begin om in actie te komen. H&S Adviesgroep is ook de partner als het gaat om de uitvoering van acties die voortvloeien uit het medewerkersonderzoek. Wij helpen je graag met presentaties en workshops om handen en voeten te geven aan de resultaten. Daarnaast staan wij voor je klaar met adviezen over HR vraagstukken als je daar behoefte aan hebt.

Meer weten over de mogelijkheden? Lees eens één van onze cases, of neem contact met ons op: 072 512 52 30.

Nieuws
09-02-2021
In je joggingbroek en blouse in de zoommeeting, terwijl je op de achtergrond een stemmetje ...
24-07-2020
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen voor het gratis ontwikkeladvies onder de NL Leert Door subsidie, heeft de ...
14-05-2020
Een aantal weken geleden vroegen we organisaties in Noord-Holland naar de impact van Corona op ...
04-07-2019
Regio Talent, zusterorganisatie van H&S Adviesgroep, ziet het als gezamenlijke verantwoordelijkheid om talenten uit de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of instagram of verbind met Linked in.
Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.