Functiebeschrijving en functiewaardering als HR instrumenten. Hoe?

De basis voor het beoordelen en ontwikkelen van medewerkers is het vaststellen van de verwachting ten aanzien van de mensen. Deze verwachtingen worden vastgelegd in functie- en competentieprofielen. Hierin staan de taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en benodigde competenties vermeld.

H&S Adviesgroep helpt bij het opstellen van functieprofielen. Zodat de organisatie structuur aan kan brengen in de processen en tegelijkertijd een sturingsinstrument kan ontwikkelen. Onze diensten zijn altijd maatwerk. Alleen op die manier halen we het beste resultaat.

Functieprofielen vormen de basis voor een groot aantal HR instrumenten, zoals in de onderstaande HRM cyclus zichtbaar is.

Als de functies eenmaal duidelijk op papier staan, kan een rangordening naar zwaarte worden aangebracht. De adviseurs en associates van H&S Adviesgroep beschikken over ervaring met een aantal bekende functiewaarderingssystemen, die op basis van puntentelling werken. Daarnaast is door H&S Adviesgroep een eigen instrument, de H&S Levelling matrix, ontwikkeld om functies vergelijkenderwijs in te delen aan de hand van samen met u opgestelde of niveautyperingen. Groot voordeel van deze methode is dat dit voor u tot minder afhankelijkheid leidt van externe partijen. H&S hanteert immers de 'helpers weg' methode, waardoor u zelf het systeem leert gebruiken.

H&S Adviesgroep heeft onderzoek uitgevoerd naar de toepassing van functiewaardering bij 75 middelgrote organisaties. Uit het onderzoek valt onder andere te concluderen dat functiewaardering gemeengoed is in het middenbedrijf.

Meer weten? Lees de praktijkcases over onze ervaringen, of neem contact met ons op!

Nieuws
09-02-2021
In je joggingbroek en blouse in de zoommeeting, terwijl je op de achtergrond een stemmetje ...
24-07-2020
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen voor het gratis ontwikkeladvies onder de NL Leert Door subsidie, heeft de ...
14-05-2020
Een aantal weken geleden vroegen we organisaties in Noord-Holland naar de impact van Corona op ...
04-07-2019
Regio Talent, zusterorganisatie van H&S Adviesgroep, ziet het als gezamenlijke verantwoordelijkheid om talenten uit de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of instagram of verbind met Linked in.
Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.