Marjolijn Dölle, directeur WerkSaam Westfriesland over hun teamontwikkeltraject:


 

Wat was de aanleiding voor inzet van een teamontwikkeltraject?

Wij zijn een relatief jonge organisatie en bestaan nu ruim 3 jaar. Die eerste jaren hebben we als organisatie en als MT alle zeilen moeten bijzetten om de organisatie goed van de grond te krijgen. Er is keihard gewerkt, en met resultaat. De basis staat, het fundament is gelegd. Maar nu moeten we verder bouwen. Voor ons betekende dat ook, dat we eens goed moesten reflecteren op die eerste 3 jaar. Hoe functioneerden wij als team? Wat hebben we goed gedaan? Wat kan beter? Hoe maken we het onszelf makkelijker? Kortom: het werd tijd voor een gedegen onderhoudsbeurt.

Wat waren de doelstellingen?

Doelstelling was om voor onze medewerkers en stakeholders zichtbaar als team te functioneren en eenheid uit te stralen. We hadden zelf al geconcludeerd, dat we nog te veel als eilanden functioneerden. Het organisatiebelang boven het afdelingsbelang te stellen moest meer aandacht krijgen. En tenslotte om als team effectiever en efficiënter te kunnen functioneren. Daarbij wilden we ook heel graag handvatten krijgen om als team meer rust te ervaren. Het werk, de werkomgeving, de context blijft hectisch, maar juist dan zijn momenten van rust en reflectie heel belangrijk.

Op basis waarvan heb je de keuze gemaakt voor samenwerking met H&S Adviesgroep?
Ik heb H&S Adviesgroep uitgenodigd om een offerte uit te brengen, omdat ik H&S kende via de netwerkorganisatie Huis van het Werk. Onze organisatie is evenals H&S partner van Huis van het Werk. Dat betekent niet dat we de opdracht automatisch aan H&S wilden gunnen, er waren meerdere partijen uitgenodigd om tot een keuze te komen. Bij het eerste intake-gesprek was er meteen een klik. H&S/Jolanda Bakker wist direct de vinger op de zere plek te leggen en kwam met goede suggesties voor een aanpak. Professioneel, doortastend, maar vooral ook met een sterk gevoel voor eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbinding.
Ben je tevreden en wat heeft het teamontwikkeltraject opgeleverd?
Het teamontwikkeltraject heeft ons veel inzichten gegeven en veel handvatten voor verbetering. Het betekent wel dat we er voortdurend aandacht aan moeten blijven geven. Alleen 2 dagen de hei op en dan weer terugvallen in oud gedrag heeft geen zin. Nu komt het erop aan het geleerde in de praktijk te brengen. De wil en de energie zijn er, de tijd die dat nodig heeft maken we. Ik ben ontzettend blij dat we dit traject zijn aangegaan. Het is zeker niet eenmalig. Eén van de inzichten die we gekregen hebben (voor zover we het al niet wisten) dat samenwerken ook echt betekent samen werken. We moeten voortdurend hierin investeren en blijven leren en ontwikkelen. Een steuntje in de rug door middel van professionele begeleiding helpt daarbij enorm!
Meer weten?
Jolanda Bakker vertelt je graag meer over onze ontwikkeltrajecten. Bel gerust voor meer informatie naar 06 508 49 973 of mail haar via j.bakker@hsadviesgroep.nl

Recente cases
11-09-2019
Connection Systems is een sterk groeiende en hightech, innovatieve organisatie en richt zich o.a. op ...
10-08-2019
Corenso Edam produceert kokers voor o.a. het segment huishoudfolie, TTR, tape en labels. Corenso is ...
04-07-2019
Regio Talent, zusterorganisatie van H&S Adviesgroep, ziet het als gezamenlijke verantwoordelijkheid om talenten uit de ...
02-04-2019
Pak die kans! Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt een subsidie beschikbaar voor ...
02-04-2019
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt een subsidie beschikbaar voor voor het geven ...
Bekijk overige nieuws berichten
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of verbind met Linked in.
Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.