Online onboarding voor werkgevers

7 tips voor een inwerk-/onboardingsprogramma ‘op afstand’ (online)

Dit zijn zeven tips die ervoor kunnen zorgen dat jouw nieuwe collega zich welkom/thuis voelt en jullie hem/haar zo goed mogelijk betrekken bij de business en daarmee een succesvolle start krijgt binnen jullie organisatie. Veel succes!

1. Zorg dat de laptop en telefoon van de nieuwe collega tijdig worden afgeleverd op het huisadres en zorg ervoor dat er een ‘hulplijn’ beschikbaar is om daadwerkelijk aan het werk te kunnen gaan.

2. Maak voor de eerste dag een persoonlijk welkomstberichtje (opgenomen of live) door de manager of zelfs de CEO. Een ingesproken berichtje via Whatsapp is ook attent!

3. Stuur een Goodiebag/Starterskit naar jouw nieuwe collega.

4. Stuur de link naar het ’Smoelenboek’ mee: zo weet de nieuwe collega precies wie wat doet binnen de organisatie én heeft hij/zij er meteen een gezicht bij! Dat kan natuurlijk ook de bedrijfspagina op LinkedIn zijn.

5. Plan alvast een aantal virtuele koffie-/kennismakings-‘dates’ in zijn/haar agenda voor de eerste week. Met de teamleden, met de manager, met HR, de CEO en alle interne collega’s waar diegene rechtstreeks mee gaat samenwerken. Via Google Hangout bijvoorbeeld, kan je via Google Calendar meteen de link toevoegen in de uitnodiging – dat scheelt inloggen!

6. Geef je nieuwe collega aan wie zijn/haar virtuele ‘mentor’ is. Daar kan hij/zij letterlijk met álle vragen terecht. De mentor neemt de nieuwe collega mee door het systeem waarmee jullie werken, wijst waar documenten staan en geeft aan waar te beginnen met inlezen in de materie. Via ‘screen sharing’ in Microsoft Teams is het net of je gewoon naast elkaar zit en meekijkt!

7. Plan (een aantal keer per week) een online team meeting – zodat het nieuwe teamlid zich ook onderdeel gaat voelen van het team en meteen hoort wat er speelt.


Nieuws
24-07-2020
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen voor het gratis ontwikkeladvies onder de NL Leert Door subsidie, heeft de ...
14-05-2020
Een aantal weken geleden vroegen we organisaties in Noord-Holland naar de impact van Corona op ...
11-09-2019
Connection Systems is een sterk groeiende en hightech, innovatieve organisatie en richt zich o.a. op ...
04-07-2019
Regio Talent, zusterorganisatie van H&S Adviesgroep, ziet het als gezamenlijke verantwoordelijkheid om talenten uit de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of instagram of verbind met Linked in.
Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.