Leidinggeven op afstand, hoe gaat het jullie af?


In je joggingbroek en blouse in de zoommeeting, terwijl je op de achtergrond een stemmetje hoort met: ‘Papa, ik snap het niet’, de wasmachine die piept en de wifi die soms wegvalt. De dagen dat je weer naar je werk mag, voelt als een soort uitje. Misschien herkenbare dingen. De een die geniet van de rust, terwijl de ander zijn of haar collega’s mist. Het zijn uitdagingen waar iedereen anders mee omgaat.

H&S Adviesgroep heeft onderzocht hoe de leidinggevenden het thuiswerken ervaren. Hierbij kwam naar voren dat meer dan de helft deels op kantoor en deels op afstand werkt en dat niemand enkel op kantoor werkt. Ook heeft 44,4% meerdere keren per week een gezamenlijk overleg. Bij een sollicitatie gaat de voorkeur uit naar fysieke aanwezigheid of naar een combinatie van fysiek en op afstand. Samenwerking en het groepsgevoel worden relatief het meest positief beoordeeld. Ook de productiviteit wordt positief gezien voor de leidinggevenden. Daarentegen zijn werkdruk en de balans tussen werk en privé nog aandachtspunten. Het kan helpen om een overgangsritueel in te stellen tussen thuis en werk. Wandel of fiets bijvoorbeeld na je ontbijt een blokje om ‘naar je werk’ en doe aan het einde van de werkdag hetzelfde.

Maar naast de leidinggevenden die hebben meegedaan aan dit onderzoek, zijn wij ook benieuwd hoe andere organisaties dit doen en hoe jouw medewerkers zich bij het thuiswerken voelen. Wat hebben jouw medewerkers nodig en waar worden zij blij van? Heb je dat al duidelijk in beeld? Zo niet, dan helpen wij jou hier graag mee. Door middel van een medewerkersonderzoek, onderzoeken wij de ervaring en beleving van jouw medewerkers of leidinggevenden. Van tevredenheid tot betrokkenheid, geheel naar wens en op maat. Het is interessant om te zien waar nog winst te behalen valt, wat jullie kracht is en waarbij wij jouw organisatie kunnen helpen. Want weet jij waar nog winst te behalen valt?


Nieuws
09-02-2021
In je joggingbroek en blouse in de zoommeeting, terwijl je op de achtergrond een stemmetje ...
24-07-2020
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen voor het gratis ontwikkeladvies onder de NL Leert Door subsidie, heeft de ...
14-05-2020
Een aantal weken geleden vroegen we organisaties in Noord-Holland naar de impact van Corona op ...
04-07-2019
Regio Talent, zusterorganisatie van H&S Adviesgroep, ziet het als gezamenlijke verantwoordelijkheid om talenten uit de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of instagram of verbind met Linked in.
Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.