ESF Duurzame Inzetbaarheid 2018 - 2019


Mensen langer aan het werk houden en arbeidsproductiviteit van medewerkers vergroten. Met dat motto in gedachten wordt vanuit het Europees Sociaal Fonds weer subsidie vrijgemaakt. Organisaties kunnen 50 % subsidie ontvangen voor de inhuurkosten van een extern adviseur.

Staan er binnen jouw organisaties veranderingen op de agenda die van invloed zijn op de ontwikkeling van medewerkers? Wil je duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie (nog meer) op de kaart zetten? Of is het tijd om werkstress binnen de organisatie aan te pakken?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We kunnen dan een inschatting maken van de haalbaarheid van de aanvraag en denken graag met je mee!

 

Wat houdt de subsidieregeling in?
 • Het tijdvak van 2018 wordt opengesteld van 12 november t/m 16 november. In 2019 is het van 8 april t/m 12 april mogelijk om subsidie aan te vragen.
 • De subsidie per project bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele projectkosten.
 • Om in aanmerking te komen voor subsidie dienen de subsidiabele projectkosten minimaal € 12.000 en maximaal € 25.000,- (ex. btw) te bedragen.
 • Enkel de directe kosten van de adviseur, bestaande uit uren, zijn subsidiabel. Daarbij gaat het om: het opstellen van een advies met implementatieplan en/of het begeleiden bij het implementeren van een advies.
 • Wanneer er meer aanvragers zijn dan dat er budget beschikbaar is, vindt toekenning van subsidie plaats door middel van loting.
Welke thema’s en activiteiten vallen onder de subsidieregeling?
 • Het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl en het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer.
 • Het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van de niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden.
 • Het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap.
 • Het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van arbeidstijdenmanagement.
Aan welke voorwaarden dien je als aanvrager aan te voldoen?
 • Om van de subsidieregeling gebruik te kunnen maken, moet de aanvrager minimaal 2 werknemers in dienst hebben.
 • Het project waarvoor de subsidie wordt aangevraagd, mag maximaal 12 maanden duren.
 • Om aan te tonen dat werknemers actief en aantoonbaar betrokken worden bij het project dient in het advies of verslag te worden opgenomen hoe het personeel betrokken is (geweest).
 • De projectactiviteiten mogen pas worden uitgevoerd na toekenning van de subsidie. De behandeltermijn van de subsidieaanvraag door het Ministerie van SZW is maximaal 18 weken, echter worden aanvragen doorgaans sneller afgehandeld.
Benieuwd naar praktijkvoorbeelden?

Kijk hier voor extra informatie.

Of neem contact met ons op via 072 - 512 52 30 en/of via info@hsadviesgroep.nl


Nieuwsartikelen
04-02-2019
  Wat was de aanleiding voor inzet van een teamontwikkeltraject? Wij zijn een relatief jonge ...
04-01-2019
Voortgangsgesprekken onder de loep De discussie over het al dan niet afschaffen van de HR ...
20-12-2018
In de media worden de tekortkomingen van beoordelingsgesprekken veel besproken. Alle reden om de gesprekken ...
Bekijk overige nieuws berichten
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of verbind met Linked in.
Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.