Outplacement

Werknemers adviseren en ondersteunen naar nieuw werk. Dat is outplacement. In de trajecten gericht op outplacement hanteert H&S Adviesgroep een op de persoon afgestemde en resultaatgerichte aanpak. Een aanpak die vergelijkbaar is met loopbaanbegeleiding of loopbaancoaching.

Met goed gevoel naar resultaat

Reorganisaties en ontslag zijn gebeurtenissen die veel emoties losmaken bij de betrokkenen, maar die tegelijkertijd volgens plan en resultaatgericht uitgevoerd dienen te worden. Bij een outplacementtraject kiezen we bewust voor een praktische aanpak en daarbij is ons streven dat de medewerker zich ‘eigenaar’ voelt van zijn of haar eigen traject.

Het outplacementtraject heeft als resultaat dat de medewerker zelfbewust en actief zijn/haar eigen weg vindt op de arbeidsmarkt. H&S Adviesgroep faciliteert dit proces en zet zoveel mogelijk haar landelijke en regionale netwerk in om kansen voor de medewerker te creëren op de arbeidsmarkt.

Meer weten? Lees eens van onze cases, of neem contact met ons op.

Onze werkwijze

Na afstemming met de opdrachtgever, plannen we een persoonlijke intake met de medewerker. Wederzijdse verwachtingen en de uitgangssituatie staan daarbij centraal. Het is een moment voor beide partijen om af te tasten of ze bij elkaar passen.

Na positieve bevindingen, stelt onze loopbaancoach vervolgens een individueel plan van aanpak op met daarin de doelen van het outplacementtraject, passende instrumenten en het aantal uren.

Meestal neemt een periode van begeleiding circa drie tot zes maanden in beslag. De voortgang wordt doorlopend bewaakt en op procesniveau aan de werkgever teruggekoppeld.

Groepsgerichte aanpak

Een groepsgerichte aanpak is mogelijk wanneer er een groep medewerkers outplacementbegeleiding nodig heeft. Ter ondersteuning van onze individuele outplacementbegeleiding, bieden wij optioneel de volgende workshops aan:

  • Workshop Talenten in zicht!
  • Workshop Effectief solliciteren
  • Workshop LinkedIn
  • Workshop Netwerken doe je zo!

Ons aanbod is gericht op het bevorderen van inzicht in persoonlijke talenten, loopbaanmogelijkheden en het versterken van sollicitatievaardigheden. Werken in groepsverband is daarnaast een manier om elkaar te stimuleren en te steunen in het vinden van een nieuwe baan.

Meer weten?

Recente nieuwsartikelen
12-10-2018
Voortgangsgesprekken onder de loep De discussie over het al dan niet afschaffen van de HR ...
12-10-2018
In de media worden de tekortkomingen van beoordelingsgesprekken veel besproken. Alle reden om de gesprekken ...
29-05-2018
Benieuwd naar nieuwe mogelijkheden om het beoordelen (opnieuw) vorm te geven binnen jouw organisatie? Regelmatig ...
23-05-2018
- Een rubriek over onze oud-stagiaires - NAAM Charlotte Maas | STAGEJAAR 2015 | NU ...
Bekijk overige nieuws berichten
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of verbind met Linked in.
Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.