Assessments

Assessments. De letterlijke vertaling komt neer op ‘waarde inschatting’. Welke eigenschappen heeft de medewerker in kwestie waar we rekening mee moeten houden? In hoeverre passen de drijfveren van een persoon bij de organisatiewaarden? Welke aandachtspunten zijn ontwikkelbaar en op welke manier? Wat is het potentieel van deze medewerker? Waar komt hij/zij het beste tot zijn/haar recht? Dat zijn vragen waar middels de inzet van assessments een antwoord op gevonden wordt. Het uitgangspunt bij de assessments die H&S Adviesgroep uitvoert is dat deze altijd aansluiten op de vraag van de klant en daarnaast duidelijk inzicht verschaffen in de kwaliteiten en aandachtspunten van de kandidaat/medewerker. Afhankelijk van het doel zijn er verschillende soorten assessments te onderscheiden. Assessment ten behoeve van selectie, persoonlijke ontwikkeling of beroepskeuze.

Kwaliteiten en valkuilen

Bij selectie- en ontwikkelvraagstukken loont het om naast kennis en kunde ook aandacht te besteden aan de persoonlijke kwaliteiten en valkuilen. Welke eigenschappen heeft de medewerker in kwestie waar we rekening mee moeten houden? In hoeverre passen de drijfveren van een persoon bij de organisatiewaarden? Welke aandachtspunten zijn ontwikkelbaar en op welke manier? Wat is het potentieel van deze medewerker? Waar komt hij/zij het beste tot zijn/haar recht?

H&S Adviesgroep heeft naast reguliere assessments voor een aantal functies, ook gespecialiseerde assessments ontworpen. Het gaat hierbij om leiderschapsfuncties, salesfuncties en assessments voor high potentials. Deze functies kenmerken zich door een behoorlijk afbreukrisico als de persoon in kwestie niet goed functioneert. Daarnaast zijn juist bij deze functies de persoonlijke, onderliggende factoren van belang.

Investeringen en rendement

De investering van een assessment betaalt zich vrijwel altijd terug. Door snel en effectief inzicht te krijgen in afbreukrisico’s en ontwikkelpotentieel ondersteunen we organisaties bij het nemen van juiste aanname-, ontwikkel- en loopbaankeuzes. Vaak wordt daarbij, eventueel in combinatie met enkele individuele coachingsgesprekken, een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld.

Meer weten? Lees eens van onze cases, of neem contact met ons op.

Brochure

Wil je een handig overzicht van de verschillende assessments die je kunt inzetten? Vraag onze assessment brochure aan. Klik op onderstaande link en laat je gegevens achter, wij sturen de brochure dan naar je toe.  

Aanvragen

‘War for talent’ beleeft een piek in Noord-Holland

Anno nu wordt de ‘war for talent’ steeds duidelijker en urgenter. Zeker bij organisaties in de regio Noord-Holland (Noord). Onze ervaring is dat organisaties soms worstelen om goede talenten te vinden en om deze vervolgens ook te behouden.

H&S Adviesgroep deelt de visie dat het voor onze regio Noord-Holland (Noord) belangrijk is om talent te vinden, te ontwikkelen en te behouden. Vanuit die visie hebben we afgelopen periode een onderzoek gedaan naar talent in de regio Noord-Holland en hebben we een uniek talenttraject opgestart om regionaal talent te ondersteunen.

Lees meer over dit onderzoek in onze blog

Nieuws
24-07-2020
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen voor het gratis ontwikkeladvies onder de NL Leert Door subsidie, heeft de ...
14-05-2020
Een aantal weken geleden vroegen we organisaties in Noord-Holland naar de impact van Corona op ...
11-09-2019
Connection Systems is een sterk groeiende en hightech, innovatieve organisatie en richt zich o.a. op ...
04-07-2019
Regio Talent, zusterorganisatie van H&S Adviesgroep, ziet het als gezamenlijke verantwoordelijkheid om talenten uit de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of instagram of verbind met Linked in.
Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.