Instrumenten teamontwikkeling

Changesetter™

Changesetter™ is een interactieve managementgame die wordt ingezet om veranderingen teweeg te brengen en leiders nieuwe inzichten te laten opdoen. H&S Adviesgroep zet de Changesetter™ in voor verschillende doeleinden, als onderdeel van een assessment, als teambuilding, als onderdeel van teamontwikkeling en bij verandermanagement. Leren door te doen; dat is de insteek van Changesetter™.

De game vertaalt de veranderingscyclus en de niveaus van weerstand in een computersimulatie. Die simulatie bestaat uit een aantal zeer realistische scenario’s, zoals een fusie, het invoeren van een nieuw CRM-systeem en het implementeren van LEAN management. Het project of de verandering wordt gevisualiseerd als een boot, met de stakeholders als pionnen die de spelers aan boord moeten houden.

De game geeft onmiddellijk feedback op elke beslissing die een speler of team neemt. Het resultaat wordt besproken met de deelnemers. Zo komt er een dialoog op gang over de eigen keuzes en de gevolgen daarvan binnen veranderingstrajecten. Waarom boeken we geen snelheid? In welke fase van verandering zitten we? En kiezen we voor progressie maken of weerstand verminderen?

Toepassingen

Bij H&S Adviesgroep zetten we Changesetter™ in als tool in bij verschillende vraagstukken:

• Selectie- en ontwikkelassessments op het vlak van leiderschap, projectmanagement en changemanagement;
• Kick-off voor individuele coaching voor beginnend of ervaren leiders;
• Teamtraining voor versterken van samenwerking en effectiviteit binnen management- en directieteams.

We hebben inmiddels een aantal succesvolle cases die we graag delen.
Meer weten? Neem contact met ons op.


DISC
H&S Adviesgroep werkt onder andere met de ‘DISC methodiek’. Deze methodiek geeft concrete handvatten om het beste uit teams te halen. Door te werken met deze methodiek zijn teams in staat effectiever te communiceren en te werken én de samenwerking te verbeteren.

DISC staat voor de afkorting van de gedragsstijlen Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformiteit.
We hebben inmiddels een aantal succesvolle cases die we graag delen.


Myers Briggs
De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is een veel gebruikt instrument om meer duidelijkheid over persoonlijke voorkeuren te krijgen. Door het inzetten van dit instrument ontstaat begrip en waardering voor de verschillen tussen persoonlijkheidstypen, met als gevolg dat teams en teamleden beter in staat zijn om effectiever samen te werken, de communicatie te verbeteren en conflicten te verminderen.
Laatste nieuws
02-05-2018
De menselijke factor De slag om personeel is volop aan de gang in Noord-Holland Noord. ...
21-12-2017
  Ook in 2017 hebben wij onze bijdrage kunnen leveren aan een vitale regionale economie. ...
11-12-2017
Vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een tijdelijke subsidieregeling opgesteld voor loopbaanadvies. ...
08-12-2017
  Benieuwd naar nieuwe mogelijkheden om het beoordelen (opnieuw) vorm te geven binnen jouw organisatie? ...
Bekijk overige nieuws berichten
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of verbind met Linked in.
Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.