Meten is weten

Om de drie jaar voert GP Groot een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) uit. Ook in hun jubileum jaar waarin zij 100 jaar bestaan, is GP Groot nieuwsgierig naar de mening en betrokkenheid van medewerkers. H&S Adviesgroep heeft het onderzoek uitgevoerd in oktober 2017.

Er is in de basis gebruik gemaakt van de vragenlijst die in voorgaande jaren ook gehanteerd is. Hierdoor is het mogelijk te onderzoeken of de interventies en verbeteringen die doorgevoerd zijn in de afgelopen drie jaar ook daadwerkelijk leiden tot een hogere mate van tevredenheid.

Kernwaarden

In gezamenlijk overleg met de directie en HR voegen we enkele nieuwe vragen toe zodat het mogelijk wordt te onderzoeken in welke mate de kernwaarden van GP Groot ook daadwerkelijk beleefd worden.

Employee Net Promotor Score

Ook wordt er een vraag toegevoegd waardoor het mogelijk wordt de Employee Net Promotor Score (eNPS) te meten. De eNPS is een eenvoudige manier om het enthousiasme van de eigen medewerkers over de organisatie te meten. Het maakt inzichtelijk hoe waarschijnlijk het is dat een medewerker zijn/haar werkgever aanbeveelt bij bekenden.

"We zijn nieuwsgierig of medewerkers ons als werkgever aanbevelen bij bekenden en trots zijn op ons bedrijf", Herman op den Kelder, HR Manager bij GP Groot.

De tevredenheid is ten opzichte van 2014 op alle dimensies gestegen. Er is een eNPS score gemeten van 29. Een score van rond de 30 wordt over het algemeen als zeer goed beschouwd. GP Groot is trots op deze resultaten en gaat met veel vertrouwen met de aanbevelingen aan de slag.

“H&S heeft voor ons het MTO uitstekend georganiseerd en begeleid. Het eindrapport ziet er goed uit en de aanbevelingen dienen als input voor de jaarplannen van 2018”, Herman op den Kelder.

www.gpgroot.nl

Nieuws
24-07-2020
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen voor het gratis ontwikkeladvies onder de NL Leert Door subsidie, heeft de ...
14-05-2020
Een aantal weken geleden vroegen we organisaties in Noord-Holland naar de impact van Corona op ...
20-04-2020
7 tips voor een inwerk-/onboardingsprogramma ‘op afstand’ (online) Dit zijn zeven tips die ervoor kunnen ...
30-03-2020
Aarzeling om iemand 'op afstand' aan te nemen? Nu we bijna allemaal thuiswerken of in ...
11-09-2019
Connection Systems is een sterk groeiende en hightech, innovatieve organisatie en richt zich o.a. op ...
04-07-2019
Regio Talent, zusterorganisatie van H&S Adviesgroep, ziet het als gezamenlijke verantwoordelijkheid om talenten uit de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of instagram of verbind met Linked in.
Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.