HR instrument

Meten is weten

Om de drie jaar voert GP Groot een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) uit. Ook in hun jubileum jaar waarin zij 100 jaar bestaan, is GP Groot nieuwsgierig naar de mening en betrokkenheid van medewerkers. H&S Adviesgroep heeft het onderzoek uitgevoerd in oktober 2017.

Er is in de basis gebruik gemaakt van de vragenlijst die in voorgaande jaren ook gehanteerd is. Hierdoor is het mogelijk te onderzoeken of de interventies en verbeteringen die doorgevoerd zijn in de afgelopen drie jaar ook daadwerkelijk leiden tot een hogere mate van tevredenheid.

Kernwaarden

In gezamenlijk overleg met de directie en HR voegen we enkele nieuwe vragen toe zodat het mogelijk wordt te onderzoeken in welke mate de kernwaarden van GP Groot ook daadwerkelijk beleefd worden.

Employee Net Promotor Score

Ook wordt er een vraag toegevoegd waardoor het mogelijk wordt de Employee Net Promotor Score (eNPS) te meten. De eNPS is een eenvoudige manier om het enthousiasme van de eigen medewerkers over de organisatie te meten. Het maakt inzichtelijk hoe waarschijnlijk het is dat een medewerker zijn/haar werkgever aanbeveelt bij bekenden.

"We zijn nieuwsgierig of medewerkers ons als werkgever aanbevelen bij bekenden en trots zijn op ons bedrijf", Herman op den Kelder, HR Manager bij GP Groot.

De tevredenheid is ten opzichte van 2014 op alle dimensies gestegen. Er is een eNPS score gemeten van 29. Een score van rond de 30 wordt over het algemeen als zeer goed beschouwd. GP Groot is trots op deze resultaten en gaat met veel vertrouwen met de aanbevelingen aan de slag.

“H&S heeft voor ons het MTO uitstekend georganiseerd en begeleid. Het eindrapport ziet er goed uit en de aanbevelingen dienen als input voor de jaarplannen van 2018”, Herman op den Kelder.

www.gpgroot.nl

Nieuwsartikelen
14-06-2019
Jeroen Veerman is de nieuwe voorzitter van VNO-NCW Noordwest-Holland. Op 2 juli neemt hij de ...
02-04-2019
Pak die kans! Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt een subsidie beschikbaar voor ...
02-04-2019
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt een subsidie beschikbaar voor voor het geven ...
31-01-2019
  Wat was de aanleiding voor inzet van een teamontwikkeltraject? Wij zijn een relatief jonge ...
04-01-2019
Voortgangsgesprekken onder de loep De discussie over het al dan niet afschaffen van de HR ...
20-12-2018
In de media worden de tekortkomingen van beoordelingsgesprekken veel besproken. Alle reden om de gesprekken ...
Bekijk overige nieuws berichten
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of verbind met Linked in.
Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.