Strategieontwikkeling

Een toekomst met externe focus, innovatie en aanpassingsvermogen

Onze opdrachtgever, een collectief van meerdere bibliotheken, bevindt zich in een dynamische en steeds veeleisender omgeving. De wereld verandert en dat heeft uiteraard impact op de organisatie en dienstverlening van de bibliotheken. Er zijn de afgelopen jaren al veel vernieuwingen gerealiseerd. De toekomst vraagt van deze organisatie een externe focus, innovatie en aanpassingsvermogen.

Het speelveld is complex met verschillende stakeholders: opdracht gevende gemeenten, basisscholen en hun verschillende overkoepelende stichtingen. De organisatie stond voor een omslag van een aanbod gestuurd naar een meer vraag gestuurd programma-aanbod. De nieuwe strategie was op hoofdlijnen bepaald, maar een nadere verdieping samen met stakeholders en teamleden was wenselijk en noodzakelijk.

H&S Adviesgroep heeft dit collectief van bibliotheken ondersteund en begeleid in het realiseren van de benodigde transities.

Collectieve ambitie: Hoe ziet het eruit als het allemaal gelukt is?

De volgende doelstellingen zijn gezamenlijk gerealiseerd:

Collectieve ambitie
De missie en toekomstvisie is herijkt en vastgesteld en middels onze aanpak is er draagvlak en betrokkenheid voor de nieuwe koers ontstaan bij het team, de organisatie en de stakeholders.

Diensten Ontwikkeling
Er is een nieuw eigentijds dienstenaanbod ontwikkeld dat aansluit bij behoeften van afnemers en stakeholders.

Team Ontwikkeling
De nieuwe collectieve ambitie is vertaald naar nieuwe teamrollen, competenties en persoonlijke ontwikkelplannen. Vanuit talenten en drijfveren zijn rollen en verantwoordelijkheden anders georganiseerd binnen het team. De teameffectiviteit is vergroot door het optimaal benutten van talenten.

Management Ontwikkeling
Op basis van individuele coaching is het management ontwikkeld op het gebied van verandermanagement en coachend leiderschap.

Nieuws
24-07-2020
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen voor het gratis ontwikkeladvies onder de NL Leert Door subsidie, heeft de ...
14-05-2020
Een aantal weken geleden vroegen we organisaties in Noord-Holland naar de impact van Corona op ...
11-09-2019
Connection Systems is een sterk groeiende en hightech, innovatieve organisatie en richt zich o.a. op ...
04-07-2019
Regio Talent, zusterorganisatie van H&S Adviesgroep, ziet het als gezamenlijke verantwoordelijkheid om talenten uit de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of instagram of verbind met Linked in.
Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.