Functiebeschrijving en functiewaardering als HR instrumenten. Hoe?

De basis voor het beoordelen en ontwikkelen van medewerkers is het vaststellen van de verwachting ten aanzien van de mensen. Deze verwachtingen worden vastgelegd in functie- en competentieprofielen. Hierin staan de taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en benodigde competenties vermeld.

H&S Adviesgroep helpt bij het opstellen van functieprofielen. Zodat de organisatie structuur aan kan brengen in de processen en tegelijkertijd een sturingsinstrument kan ontwikkelen. Onze diensten zijn altijd maatwerk. Alleen op die manier halen we het beste resultaat.

Functieprofielen vormen de basis voor een groot aantal HR instrumenten, zoals in de onderstaande HRM cyclus zichtbaar is.

Als de functies eenmaal duidelijk op papier staan, kan een rangordening naar zwaarte worden aangebracht. De adviseurs en associates van H&S Adviesgroep beschikken over ervaring met een aantal bekende functiewaarderingssystemen, die op basis van puntentelling werken. Daarnaast is door H&S Adviesgroep een eigen instrument, de H&S Levelling matrix, ontwikkeld om functies vergelijkenderwijs in te delen aan de hand van samen met u opgestelde of niveautyperingen. Groot voordeel van deze methode is dat dit voor u tot minder afhankelijkheid leidt van externe partijen. H&S hanteert immers de 'helpers weg' methode, waardoor u zelf het systeem leert gebruiken.

H&S Adviesgroep heeft onderzoek uitgevoerd naar de toepassing van functiewaardering bij 75 middelgrote organisaties. Uit het onderzoek valt onder andere te concluderen dat functiewaardering gemeengoed is in het middenbedrijf.

Meer weten? Lees de praktijkcases over onze ervaringen, of neem contact met ons op!

Laatste nieuws
13-12-2017
Om de drie jaar voert GP Groot een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) uit. Ook in dit jubileum jaar, ...
11-12-2017
Vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een tijdelijke subsidieregeling opgesteld voor loopbaanadvies. ...
08-12-2017
Benieuwd naar nieuwe mogelijkheden om het beoordelen (opnieuw) vorm te geven binnen jouw organisatie? Op ...
07-12-2017
Met het einde van het jaar in zicht staan bij veel organisaties in Noord Holland ...
06-12-2017
Elk jaar in de periode rond oktober en november wordt door ons het regionaal beloningsonderzoek ...
05-12-2017
Het team van Consultancy & Development binnen H&S Adviesgroep is per 5 december 2017 versterkt ...
15-11-2017
Vorige week hebben we een aantal opdrachtgevers kennis laten maken met Serious Gaming. Door de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of verbind met Linked in.
Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.