Team & veranderingen

H&S Adviesgroep heeft de afdeling Audit & Control van een landelijke hogeschool ondersteund bij het oppakken van een veranderende rol. Deze afdeling bezit een onafhankelijke positie binnen een complex speelveld met diverse, soms tegenstrijdige, belangen. De ontwikkelingen binnen dit speelveld volgen elkaar steeds sneller op. Daarbij maken deze veranderingen dat de rol van Controllers en Auditors steeds meer verschuift van inhoudelijk adviseur naar die van strategisch businesspartner. In die vernieuwde rol wordt het inleven in andermans perspectief steeds relevanter. Hoe verplaats je je in andermans belevingswereld, zodat je de ander van op maat gemaakt advies kunt voorzien?

Aan de hand van een interactieve verandergame ‘The changesetter™’, heeft H&S Adviesgroep de teamleden bewust gemaakt van de nut en noodzaak van verandering. De teamleden leren welke leiderschapsstijl op welk moment het meest effectief is en hoe zij effectiever om kunnen gaan met weerstand. Waar komt weerstand tegen verandering vandaan? En hoe kun je hier het beste op inspelen? De managementgame levert daarnaast een fun-factor op, die maakt dat de teamleden zich uitgedaagd voelen om met de gekozen interventies vooruitgang te boeken en van elkaar te leren.

De game geeft onmiddellijk feedback op elke beslissing die de spelers nemen. Het resultaat wordt besproken met de deelnemers. Zo komt er een dialoog op gang over de gemaakte keuzes en de gevolgen daarvan binnen veranderingstrajecten. In welke fase van verandering zitten we? Waarom boeken we geen snelheid? En hoe verkleinen we de weerstand van verschillende stakeholders? Dilemma’s die met de Changesetter™ expliciet op tafel komen.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Nieuws
09-02-2021
In je joggingbroek en blouse in de zoommeeting, terwijl je op de achtergrond een stemmetje ...
24-07-2020
Vanwege het overweldigende aantal aanmeldingen voor het gratis ontwikkeladvies onder de NL Leert Door subsidie, heeft de ...
14-05-2020
Een aantal weken geleden vroegen we organisaties in Noord-Holland naar de impact van Corona op ...
11-09-2019
Connection Systems is een sterk groeiende en hightech, innovatieve organisatie en richt zich o.a. op ...
04-07-2019
Regio Talent, zusterorganisatie van H&S Adviesgroep, ziet het als gezamenlijke verantwoordelijkheid om talenten uit de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of instagram of verbind met Linked in.
Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.