Assessments

Assessments. De letterlijke vertaling komt neer op ‘waarde inschatting’. In hoeverre is iemand geschikt voor een bepaalde functie of een bepaald loopbaantraject? Dat is de vraag waar een antwoord op gevonden wordt.

Het uitgangspunt bij de assessments die H&S Adviesgroep uitvoert is dat deze altijd aansluiten op de vraag van de klant en daarnaast duidelijk inzicht verschaffen in de kwaliteiten en aandachtspunten van de kandidaat/medewerker. Afhankelijk van het doel zijn er verschillende soorten assessments te onderscheiden. Assessment ten behoeve van selectie, persoonlijke ontwikkeling of beroepskeuze.

Kwaliteiten en valkuilen

Bij selectie- en ontwikkelvraagstukken loont het om naast kennis en kunde ook aandacht te besteden aan de persoonlijke kwaliteiten en valkuilen. Welke eigenschappen heeft de medewerker in kwestie waar we rekening mee moeten houden? In hoeverre passen de drijfveren van een persoon bij de organisatiewaarden? Welke aandachtspunten zijn ontwikkelbaar en op welke manier? Wat is het potentieel van deze medewerker? Waar komt hij/zij het beste tot zijn/haar recht?

H&S Adviesgroep heeft naast reguliere assessments voor een aantal functies, ook gespecialiseerde assessments ontworpen. Het gaat hierbij om leiderschapsfuncties, salesfuncties en assessments voor high potentials. Deze functies kenmerken zich door een behoorlijk afbreukrisico als de persoon in kwestie niet goed functioneert. Daarnaast zijn juist bij deze functies de persoonlijke, onderliggende factoren van belang.

Investeringen en rendement

De investering van een assessment betaalt zich vrijwel altijd terug. Door snel en effectief inzicht te krijgen in afbreukrisico’s en ontwikkelpotentieel ondersteunen we organisaties bij het nemen van juiste aanname-, ontwikkel- en loopbaankeuzes. Vaak wordt daarbij, eventueel in combinatie met enkele individuele coachingsgesprekken, een persoonlijk ontwikkelplan opgesteld.

Meer weten? Lees eens één van onze cases, of neem contact met ons op. We lichten we onze aanpak en de verwachte resultaten graag toe.

‘War for talent’ beleeft een piek in Noord-Holland

Anno nu wordt de ‘war for talent’ steeds duidelijker en urgenter. Zeker bij organisaties in de regio Noord-Holland (Noord). Onze ervaring is dat organisaties soms worstelen om goede talenten te vinden en om deze vervolgens ook te behouden.

H&S Adviesgroep deelt de visie dat het voor onze regio Noord-Holland (Noord) belangrijk is om talent te vinden, te ontwikkelen en te behouden. Vanuit die visie hebben we afgelopen periode een onderzoek gedaan naar talent in de regio Noord-Holland en hebben we een uniek talenttraject opgestart om regionaal talent te ondersteunen…

Lees meer over dit onderzoek in onze blog

Laatste nieuws
13-12-2017
Om de drie jaar voert GP Groot een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) uit. Ook in dit jubileum jaar, ...
11-12-2017
Vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een tijdelijke subsidieregeling opgesteld voor loopbaanadvies. ...
08-12-2017
Benieuwd naar nieuwe mogelijkheden om het beoordelen (opnieuw) vorm te geven binnen jouw organisatie? Op ...
07-12-2017
Met het einde van het jaar in zicht staan bij veel organisaties in Noord Holland ...
06-12-2017
Elk jaar in de periode rond oktober en november wordt door ons het regionaal beloningsonderzoek ...
05-12-2017
Het team van Consultancy & Development binnen H&S Adviesgroep is per 5 december 2017 versterkt ...
15-11-2017
Vorige week hebben we een aantal opdrachtgevers kennis laten maken met Serious Gaming. Door de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of verbind met Linked in.
Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.