Outplacement

Werknemers adviseren en ondersteunen naar nieuw werk. Dat is outplacement. In de trajecten gericht op outplacement hanteert H&S Adviesgroep een op de persoon afgestemde en resultaatgerichte aanpak. Een aanpak die vergelijkbaar is met loopbaanbegeleiding of loopbaancoaching.

Met goed gevoel naar resultaat

Een reorganisatie of ontslag zijn gebeurtenissen die veel emoties losmaken bij de betrokkenen, maar die tegelijkertijd volgens plan en resultaatgericht uitgevoerd dienen te worden. Bij een outplacement traject kiezen we bewust voor een praktische aanpak en daarbij is ons streven dat de medewerker zich ‘eigenaar’ voelt van zijn of haar eigen traject.

Het outplacementtraject heeft als resultaat dat de medewerker zelfbewust en actief zijn/haar eigen weg vindt op de arbeidsmarkt. H&S Adviesgroep faciliteert dit proces en zet zoveel mogelijk haar landelijke en regionale netwerk in om kansen voor de medewerker te creëren op de arbeidsmarkt.

Meer weten? Lees eens één van onze cases, of neem contact met ons op. We lichten we onze aanpak en de verwachte resultaten graag toe.

Individueel outplacementtraject. Onze werkwijze.

Na afstemming met de opdrachtgever, plannen we een persoonlijke intake met de medewerker. Wederzijdse verwachtingen en de uitgangssituatie staan daarbij centraal. Het is een moment voor beide partijen om af te tasten of ze bij elkaar passen.

Na positieve bevindingen, stelt onze loopbaancoach vervolgens een individueel plan van aanpak op met daarin de doelen van het outplacementtraject, passende instrumenten en het aantal uren.

Meestal is het de verwachting dat de periode van begeleiding circa 6 maanden duurt. We kennen uiteraard ook minder (circa 3 maanden) danwel meer intensieve (circa 9 maanden) begeleidingstrajecten. De voortgang wordt doorlopend bewaakt en aan de werkgever teruggekoppeld.

Groepsgerichte aanpak.

Een groepsgerichte aanpak is mogelijk wanneer er een groep medewerkers outplacement begeleiding nodig heeft. Ter ondersteuning van onze individuele outplacementbegeleiding, bieden wij optioneel de volgende workshops aan:

  • Workshop Talenten in zicht!
  • Workshop Effectief solliciteren
  • Workshop Linkedin
  • Workshop Netwerken doe je zo!

Ons aanbod is gericht op het bevorderen van inzicht in persoonlijke talenten, loopbaanmogelijkheden en het versterken van sollicitatievaardigheden. Werken in groepsverband is daarnaast een manier om elkaar te stimuleren en te steunen in het vinden van een nieuwe baan.

Meer weten?

Laatste nieuws
13-12-2017
Om de drie jaar voert GP Groot een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) uit. Ook in dit jubileum jaar, ...
11-12-2017
Vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een tijdelijke subsidieregeling opgesteld voor loopbaanadvies. ...
08-12-2017
Benieuwd naar nieuwe mogelijkheden om het beoordelen (opnieuw) vorm te geven binnen jouw organisatie? Op ...
07-12-2017
Met het einde van het jaar in zicht staan bij veel organisaties in Noord Holland ...
06-12-2017
Elk jaar in de periode rond oktober en november wordt door ons het regionaal beloningsonderzoek ...
05-12-2017
Het team van Consultancy & Development binnen H&S Adviesgroep is per 5 december 2017 versterkt ...
15-11-2017
Vorige week hebben we een aantal opdrachtgevers kennis laten maken met Serious Gaming. Door de ...
Bekijk overige nieuws berichten
Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of verbind met Linked in.
Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.