Teamontwikkeling

Ieder team is anders. Ieder team is uniek. Ieder team bestaat uit een groep individuen met elk een specifieke taak en specifieke relatie tot dat team. Het team zelf heeft op zijn beurt weer een specifieke taak en specifieke relatie tot de rest van de organisatie.

Teams hebben allemaal een uiteenlopende opdracht en opereren daardoor in een eigen omgeving. Een belangrijk uitgangspunt voor het functioneren van een team. H&S Adviesgroep gelooft niet in één aanpak om tot maximale teamrendement te komen. Teamontwikkeling is maatwerk en moet zorgvuldig.

Drie teamontwikkelingen

Met advies, trainingen en eventueel testinstrumenten helpen wij teams om talenten van individuele teamspelers optimaal tot hun recht te laten komen en te benutten binnen de groep. We helpen deelnemers inzicht te krijgen in hun gedrag en de invloed ervan op de prestaties van de groep.

We onderscheiden drie soorten van teamontwikkelingen:

 • team & effectiviteit
  Teamleden zijn zich gedeeltelijk bewust, maar voor een aanzienlijk deel onbewust van het daadwerkelijk gedrag van hun team en de individuele teamleden en de gevolgen van dat gedrag. 

  Teameffectiviteit verbeteren we door te werken aan de oorzaken van gedrag, waarbij het eigen gedrag het belangrijkste instrument is. Vertoon zelf effectief gedrag om te komen tot effectief teamgedrag. Dat is de boodschap.

Meer weten?

 • team & communicatie
  Bij het optimaliseren van de communicatie binnen een team en van team naar organisatie is vertrouwen het sleutelwoord. Open communicatie draagt bij aan een positief werkklimaat, een goede werksfeer en zelfvertrouwen van de afzonderlijke teamleden. Het bevordert de teamprestaties, de bedrijfsresultaten en voorkomt uitval en verzuim.

Hoe open en effectief is de communicatie binnen het team? En binnen de organisatie? Welke individuele communicatiestijlen komen er voor binnen het team? Hoe gaan we om met de communicatiedynamieken binnen het team? Met deze informatie gaan we aan de slag.

Meer weten?

 • team & veranderingen
  Steeds meer en vaker hebben organisaties en dus teams te maken met (complexe) veranderingen. Een team moet alert genoeg zijn om veranderingen te signaleren én flexibel genoeg zijn om er op te anticiperen. Inzicht krijgen in verandermanagement, daar gaat het om.

Meer weten?

Lees ook onze blog

Instrumenten teamontwikkeling

Change setter
De businessgame Changesetter™ wordt door H&S Adviesgroep ingezet om veranderingen teweeg te brengen. Changesetter™ verstevigt niet alleen assessments voor management, maar biedt leiders nieuwe inzichten om veranderingen door te voeren.

Door middel van Changesetter™ krijgen we binnen onze assessments inzicht in leiderschapsstijlen en meer specifiek in de effectiviteit van leiderschap bij het vormgeven aan verandering.
De game vertaalt de veranderingscyclus en de niveaus van weerstand in een computersimulatie. Die simulatie bestaat uit een aantal zeer realistische scenario’s, zoals een fusie, het invoeren van een nieuw CRM-systeem en het implementeren van LEAN management. Het project of de verandering wordt gevisualiseerd als een boot, met de stakeholders als pionnen die de spelers aan boord moeten houden.

Lees ook onze blog

DISC
H&S Adviesgroep werkt onder andere met de ‘DISC methodiek’. Deze methodiek geeft concrete handvatten om het beste uit teams te halen. Door te werken met deze methodiek zijn teams in staat effectiever te communiceren en te werken én de samenwerking te verbeteren.

DISC staat voor de afkorting van de gedragsstijlen Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformiteit.
We hebben inmiddels een aantal succesvolle cases die we graag delen.

Meer weten?

Myers Briggs
De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is een veel gebruikt instrument om meer duidelijkheid over persoonlijke voorkeuren te krijgen. Door het inzetten van dit instrument ontstaat begrip en waardering voor de verschillen tussen persoonlijkheidstypen, met als gevolg dat teams en teamleden beter in staat zijn om effectiever samen te werken, de communicatie te verbeteren en conflicten te verminderen.

Meer weten?

Abonneren op nieuwsgroepen
Vul hieronder uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Social media
H&S Adviesgroep is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of verbind met Linked in.
Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

H&S Adviesgroep B.V.
Arcadialaan 28b
1813 KN Alkmaar
info@hsadviesgroep.nl
072 - 512 52 30

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.